Het verhaal achter mijn salon πŸ’†πŸ» BeyouT – Lashes & Beauty

Het leek mij wel leuk om wat meer te vertellen over mijn salon en hoe het allemaal begonnen is. In februari 2014 ben ik gestart met mijn salon. Op dat moment heette het nog Beautysalon BeyouT (hieronder mijn eerste logo). Naast mijn beautysalon werkte ik nog 3 dagen in de week in de administratie/klantenservice bij een ander bedrijf.

De eerste paar maanden werkte ik ambulant, ik ging dus naar de klanten toe. Mijn auto was salonvolgeladen met een opklapbare behandelstoel van 22 kilo, een stoomapparaat, een krukje en mijn glitterkoffer met al mijn producten. Je begrijpt, het was een heel gedoe om even een behandeling bij iemand te doen. Ik begon met de producten van Kathleen Kay, deze had ik overgenomen van een schoonheidsspecialiste die ermee stopte.

salonAl snel kwam ik erachter dat het niet zo ging en ben ik samen met Willem opzoek gegaan naar een leuke ruimte om Γ©cht te starten. Na een redelijk korte zoektocht kwam ik terecht op een ruimte van 15m2 op de hoek van een kantoorpand op het industrieterrein. Niet een toplocatie, maar je moet ergens beginnen! De huur was niet al te hoog en ik kon het helemaal naar mijn smaak inrichten. Daarnaast kon ik wanneer ik maar wilde aan het werk! (bij sommige panden zit je aan hun openingstijden vast, dat was iets wat ik absoluut niet wilde).

In juni 2014 ging de deur open en kon het echte werk beginnen. Telkens kwamen er weer iets meer klanten en de omzet steeg.

Toen ik in oktober 2014 de cursus wimperextensions had gevolgd, groeide de salon steeds sneller. Door de groei kon ik in 2015 met een ander huidverzorgingsmerk starten, een merk waar ik mij meer in had verdiept en waar ik meer achterstond. Daarnaast was het goed betaalbaar! Ik ging werken met het merk Puurr. In 2015 was ik vooral heel erg opzoek naar de balans tussen mijn loondienstwerk en mijn werk in de salon. Wat ik natuurlijk ook weer moest combineren met ons gezin. Ik werkte veel ’s avonds of als de kinderen naar de peuterspeelzaal waren. ’S Avonds werken kon alleen als Willem thuis was, en ja.. dan zag ik hem ook niet. Dus af en toe best lastig!

salon
Inmiddels ook het logo iets veranderd

Het jaar daarop ging het zo verder, alsmaar zoekende naar β€œde balans”. Ik wilde uiteraard dat mijn salon zou groeien zodat ik kon stoppen met mijn andere baan. Dus in de lente van 2016 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en β€œde grote baas” van Lash eXtend gemaild. Lash eXtend is een van de grootste merken in de wimperbranche dus het was wel een dingetje. Voor ik het wist had ik een afspraak met Yvonne en in het najaar ben ik gestart met het geven van trainingen!

Ik moest van Yvonne ook nog eens meedoen met DE wimperwedstrijd van het jaar. De Lash Conference in Amsterdam. Er deden 15 verschillende landen mee met de wedstrijd. Ik deed mee in de categorie Classic Master. Dit is de categorie voor de One by One wimperextensions voor mensen die trainingen geven of langer dan 2 jaar in het vak zitten. Anyway, het was doodeng en ik was vreselijk bang dat ik totaal de mist in zou gaan. Uiteindelijk ben ik 7e geworden en van de Nederlandse meiden in mijn categorie zelfs 3e. Dus best leuk gedaan!

salon
Het logo zoals hij nu is!

Begin 2017 is er weer een hoop veranderd voor de salon. Ik ging weg bij mijn administratieve baan waardoor ik mij volledig kon inzetten voor de salon. Niet veel later kreeg ik een prachtige ruimte aangeboden bij een andere salon in. Met een echte elektrische behandelstoel (dit had ik tot die tijd niet want die zijn ontzettend duur!) een mooie professionele uitstraling en een geweldig leuke collega! Hier hoefde ik niet lang over na te denken en binnen een week was alles over verhuisd en waren alle klanten op de hoogte gebracht. salonOmdat ik bij deze salon in ging, moest ik ook veranderen van huidverzorgingsmerk. Ondanks dat ik heel tevreden was met Puurr, was ik helemaal weg van de nieuwe merken S.P.A. en Les Gavots. De nieuwe merken zijn 100% natuurlijk en je ziet ontzettend goed het resultaat bij de verschillende huidproblemen. Meer informatie over de merken kun je vinden op de website van de salon.

Al met al ben ik best flink gegroeid de afgelopen 3 jaar! En natuurlijk stopt het niet hier. Ik ben nog van alles van plan en er staan verschillende cursussen en trainingen op de planning. Het ondernemen zit er bij mij goed in, ik wil blijven groeien en mijn salon naar de top brengen.

“YOU THINK BIG, YOU GET BIG!”

Ben jij mama en heb jij een eigen onderneming? Vind jij het leuk om jouw verhaal te delen? Let me know in een comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *