8 tips & goodiebag voor onderweg met kids!

Zomervakantie 🌞 8 tips & goodiebag voor onderweg met kids! πŸš™

Ga jij net als ons op vakantie met de auto? Of heb je een andere reden om een lange autorit te maken met de kinderen? Dan heb ik vandaag 8 tips & goodiebag voor onderweg met kids! Vorig jaar zijn wij naar Center Parcs Winterberg Duitsland geweest, dit was ongeveer 5 uur rijden en dus prima te doen. Dit keer gaan we iets verder en zijn we waarschijnlijk meer dan 10 uur onderweg! Ik ben daarom even op zoek gegaan naar handige tips voor onderweg. Lees je mee?

8 tips & goodiebag voor onderweg met kids!8 TIPS voor een lange autorit met kinderen!

β€’ Eten en drinken! De belangrijkste tip van allemaal! Het klinkt misschien erg logisch voor velen, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je denkt: we halen onderweg wel wat. Maar stel nou dat je in de file komt te staan, of je rijd net op een stuk waar je erg lang moet wachten tot er een volgende pomp is. Uiteraard op dat moment worden de kinderen moe, hongerig en krijgen dorst. Wat ben je dan dolblij met een goed gevulde tas of koelbox met eten en drinken. Gesmeerde broodjes, snoepjes, chips, lekker veel fruit of bijvoorbeeld rauwkost als gezonde snacks. Maak er een feestje van!

β€’ Een tip die eigenlijk hoort bij de tip hierboven. Zorg dat het eten koel blijft. Airco in de auto helpt, maar nog beter is een koelbox. Er bestaan tegenwoordig koelboxen die je aan kunt sluiten aan de aanstekerhouder (heet dat ding zo?!) in de auto. Er is niks smeriger dan lauw water en kleffe broodjes.

β€’ Knuffeltjes: Sem en Nikki hebben allebei een tutje en nog een paar knuffeltjes waar ze heel erg aan gehecht zijn. Dit soort knuffeltjes wil je echt niet vergeten! Je kind voelt zich snel op zijn gemak en vallen zo makkelijker in slaap.

β€’ Eigen kussens: Onze kinderen zitten inmiddels op stoelverhogers, hierdoor hebben ze minder steun om hun heen en daarom is het bij een lange rit wel lekker als ze tegen hun eigen kussen aan kunnen liggen in de auto. Gewoon het kussen tussen de deur en je kindje en ze slapen heerlijk!

β€’ Speelgoed/boekjes: Zoals je hieronder in de goodiebag kunt zien nemen wij kleurboeken en spelletjesboekjes mee in de auto. De kinderen kunnen nog niet lezen dus daar hebben ze niet veel aan maar leuke plaatjesboeken zijn wel leuk. Daarnaast gaat er nog wat klein speelgoed mee in de auto om ze te vermaken. Denk er goed aan wat je meeneemt: lego of puzzeltjes liggen zo door de hele auto en dat werkt echt niet. Poppen en ander speelgoed wat uit één deel bestaat zijn perfect.

β€’ Tablet: Veel mensen zweren erbij. Neem de tablet mee en je kind is uren zoet. Ik weet nog niet zeker of wij tablets gaan meenemen, ik vind het niet nodig dat ze uren naar dat ding staren. Maar op het moment dat ze het echt niet meer houden is het misschien wel een uitkomst. Wat is jouw mening hierover?

‒ Zonnebrandcrème, want UV stralen komen ook in de auto. Rijd je midden in de zon, smeer je kinderen goed in en zorg dat er een zonneschermpje op hun raam zit. Er is niks vervelender dan urenlang in de zon te zitten achter glas.

β€’ Vergeet de volgende spullen zeker niet: zonnebrillen voor iedereen, extra verschoning (ondergoed, kleding, handdoek etc.) om te kunnen omkleden bij ongelukjes, wagenziekte of knoeien. Eventueel Primatour (dit zijn tabletjes bij wagenziekte), een EHBO pakketje bij calamiteiten, voldoende Paracetamol en Sinasprilletjes.

In mijn Zomervakantie – Checklist lees je nog veel meer wat je mee kunt nemen op vakantie met kleuters!

Naast bovenstaande tips, heb ik nog één hele goede tip! Dit vertelde een vriendin van mij laatst en ik vond het zo’n goed idee!

Β 8 tips & goodiebag voor onderweg met kids!GOODIEBAG voor je kind!

Maak een leuke goodiebag voor je kind, met wat nieuwe spulletjes, wat eigen spulletjes van thuis en lekkere snacks. Ik heb onze goodiebags gekocht bij de Action en dit gaat er allemaal in:

– Kleur/speelboeken en potloden
– Verrekijker (β€œik zie, ik zie wat jij niet ziet”)
– Speelgoed autosleutels
– Wat eigen speelgoed (autootjes, popjes enz.)
– Simpele snacks (ontbijtkoekje, snoepje enz.)

Omdat wij ’s nachts beginnen met rijden, krijgen ze dat goodiebag nog niet direct (dan gaan ze natuurlijk nooit meer slapen!). Mijn plan is om ze het pas te geven als de vervelend toeslaat!

Wat vind jij belangrijk om een lange autorit met kinderen zo fijn mogelijk te maken? Onze autovakantie komt nu wel heel dichtbij dus ik ben benieuwd of jullie nog fijne tips of ideetjes hebben die we niet mogen vergeten. Heb jij nog goede tips om te delen? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *