Zomervakantie 🌞 Zwemles – Handig voor op vakantie 🏊🏻

Vandaag een blog over zwemmen en zwemles voor je kinderen voordat je op vakantie gaat. Er wordt een hoop gezegd over zwemles. De een begint er al mee als de kinderen nog baby zijn, de ander begint er pas mee als ze een jaar of 6 zijn. Iedereen heeft er een andere mening over en dat is ook helemaal prima. Ieder kind is tenslotte anders.

zwemlesIn dit artikel is het dus niet mijn bedoeling om anderen iets op te leggen of te zeggen hoe jij het moet doen met jouw kind. Het is gewoon hoe ik er tegenaan kijk, met onze kinderen.

Sem zit ondertussen al een poosje op zwemles, ongeveer 1,5 jaar. In het begin vond hij het vreselijk, huilde de hele les en wilde eigenlijks niks doen maar deed het uiteindelijk wel. Natuurlijk vond ik het vervelend om te zien, maar toch hebben we doorgezet! Het ging eigenlijk elke les weer wat beter en hij durfde steeds meer. Nu 1,5 jaar later gaat hij met veel plezier naar de zwemles, is hij al een paar groepjes verder en doet hij alles wat gevraagd wordt!

Nikki zit nu sinds 2 maanden op de peuterzwemles, een speciale groep van 3,5 tot 4 jaar als voorbereiding op de echte zwemles die vanaf 4 jaar begint. Nikki vond het gelijk al geweldig! Ze vond het in het begin nog een beetje spannend om met haar hoofd onder water te gaan, maar ook dat is inmiddels vrijwel geen probleem meer.

Waarom is zwemles zo handig voor je op vakantie gaat?

Als je kinderen op zwemles zitten (en ook als ze hun diploma al hebben) betekent het uiteraard niet dat je ze dan maar gewoon los moet laten bij het zwembad en niet meer hoeft op te letten!

zwemlesMaar tijdens de zwemles leren ze om te gaan met verschillende situaties in en om het water. Vooral bij de les van Nikki valt het mij op dat ze nog niet zozeer met de techniek bezig zijn maar vooral het bekend maken met water en situaties schetsen die je kan tegenkomen. Zo heeft ze al een paar keer in een bootje gezeten, onder het bootje gestaan terwijl het bootje op de kop lag en van het bootje afspringen. Ze heeft al een paar keer van die gewichtsbuisjes op moeten rapen van de bodem, of een bal ophalen aan de andere kant van het zwembad.

Uiteraard gebeurd dit allemaal samen met de badmeester die haar goed in de gaten houdt en zorgt dat ze zelf gaat nadenken over hoe ze bepaalde dingen moet doen. Ik ben er in elk geval heel blij mee dat mijn kinderen bekend zijn met water, geen angst hebben voor water en plezier hebben ermee! Mijn kinderen zitten bij Het Zwemcentrum in Westervoort op zwemles.

 

 

Bang dat je iets vergeet als je op vakantie gaat? Ik heb een handig checklist gemaakt voor op vakantie!

Hoe oud was jouw kindje toen hij voor het eerst op zwemles ging en hoe vond hij/zij het? Laat jou ervaring achter in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *